7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Boczniaki smażone w śmietanie

Średnia ocena: [4.666666666666667 z 3 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [3]


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

200 g boczniaków
1 cebula
olej/oliwa do smażenia
1/2 szklanki śmietany
1 łyżka mąki
sól
pieprz
natka pietruszki do posypania

Przygotowanie:

Grzyby umyć, pokroić w cienkie paseczki. Cebulę posiekać. Rozgrzać tłuszcz i włożyć grzyby z cebulą. Smażyć razem około 15 min.

Śmietanę rozmieszać z mąką, zalać nią grzyby. Doprawić do smaku solą i pieprzem, następnie całość przez chwilę poddusić. Podając grzyby posypać je posiekaną natką pietruszki.

Wskazówki i uwagi:

Boczniak znacznie zyskuje na smaku po krótkim obgotowaniu w wodzie przed przygotowaniem zasadniczej potrawy.
Nadesłał(a) Sunnta, dnia: 2003-07-21 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: ulotka w sklepie
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

mniamiaszcze:) ja nie miałam natki, za to dałam oregano i też pasowało:)myślę czy następnym razem czosneczku nie dodać mmmmrrrrr:]
MEDeah 2009-07-09 21:45:08.171

świetny przepis.
pyszne danie i przede wszystkim szybkie ;)
aagg 2008-04-10 15:52:50.167

Bardzo polecam. Bardzo smaczne i szybkie danie.
~Gosik 2006-02-04 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Gulasz z boczniaków zabielany śmietaną (lakto-wege)
Sałatka: boczniaki smażone z cebulką wiosenną z pomidorowym dressingiem (wegańska)
Spaghetti z boczniakami (lakto-wege)
Flaczki z boczniaka (wegańska)
Kotlety z boczniaków (ovo-wege)
Zupa z boczniaków (wegańska)
Kotlety panierowane z boczniaków (ovo-wege)
Gulasz z boczniaka z papryką (wegańska)
Sałatka z boczniaków z pomidorami (wegańska)
Jaja faszerowane boczniakiem (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas