7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

włoszczyzna
50 dag boczniaka
1 cebula

przypawa do zup
pieprz
imbir
ziele angielskie
gałka muszkatołowa
majeranek
liść bobkowy
papryka

ew. 1 łyżka oleju
ew. 1 łyżka mąki

Przygotowanie:

Włoszczyznę z cebulą ugotować w małej ilości wody, odcedzić, pokroić w kawałki, najlepiej w paseczki. Grzyby oraz cebulę również pokroić w paseczki i wrzucić razem do wywaru z włoszczyzną. Gotować przez 15-20 minut.

Dodać przyprawy do smaku. Z oleju i mąki zrobić zasmażkę, dodać do grzybów, dokładnie wymieszać i zagotować.

Wskazówki i uwagi:

Zwykle nie dodaję zasmażki.
Nadesłał(a) Sunnta, dnia: 2003-07-28 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: mama i babcia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

ta potrawa jest nadzwyczaj smaczna. Polecam wszystkim...
autor anonimowy 2005-10-14 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Flaczki (potrawka) z boczniaka (wegańska)
Boczniakowe flaczki (wegańska)
Spaghetti z boczniakami (lakto-wege)
Kotlety z boczniaków (ovo-wege)
Zupa z boczniaków (wegańska)
Boczniaki smażone w śmietanie (lakto-wege)
Kotlety panierowane z boczniaków (ovo-wege)
Gulasz z boczniaka z papryką (wegańska)
Sałatka z boczniaków z pomidorami (wegańska)
Jaja faszerowane boczniakiem (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas