7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Makaron ryżowy z warzywami, bambusem i grzybami mun



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

makaron ryżowy - wstążki
1 marchewka
2 młode cebulki odcięte od szczypiora
pół puszki pędów bambusa
kilka grzybów Mun
ząbek czosnku
olej
sos sojowy

Przygotowanie:

Makaron zalać wrzątkiem. Po 3 minutach jest już miękki. Grzybki też zalać wrzątkiem i gdy miękkie pokroić w wąskie paseczki. Na patelni rozgrzać trochę oleju. Dodać ok 3 łyżek sosu sojowego i wrzucić ząbek czosnku. Po chwili dodać pokrojoną w słupki marchew, pędy bambusa, pokrojoną w krążki cebulkę i grzybki. Smażyć około 2 minut. Wyjąć czosnek. Zmniejszyć gaz i dodać odsączony makaron. Dobrze przemieszać i pozwolić makaronowi przejść smakiem warzyw. Po ok minucie zdjąć z patelni.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2003-08-29 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, przepis podał Adam
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Makaron z warzywami i grzybami mun (wegańska)
Sałatka z makaronem ryżowym i grzybami mun (wegańska)
Potrawka chińska - ryż z warzywami, pędami bambusa i grzybami mun (wegańska)
Sajgonki z piekarnika z makaronem sojowym, grzybami mun, warzywami i wkładką sojową (wegańska)
Grzyby Mun z makaronem i warzywami (wegańska)
Sajgonki "sajgon w kuchni" (z grzybami mun, warzywami i granulatem sojowym) (wegańska)
Pieczone sajgonki z makaronem ryżowym i podsmażonymi warzywami (wegańska)
Makaron ryżowy z wodorostami oraz warzywami duszonymi (wegańska)
Pędy bambusa z warzywami i tofu (wegańska)
Czosnkowy szpinak z jajkiem, bakaliami i grzybami mun (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas