7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Mus czekoladowy cioci Marie Louise



Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki: dla 6 osób

250 g gorzkiej czekolady
1 łyżeczka waniliowego aromatu
150 g masła
100 g cukru
6 jajek

Przygotowanie:

Czekoladę rozpuścić w "kąpieli wodnej" (do garnka z gorącą wodą wstawić drugi z czekoladą) i dodać aromat waniliowy. Zdjąć z ognia, dołożyć rozdrobnione masło. Utrzeć żółtka z cukrem na białą masę. Dodać rozpuszczoną, letnią czekoladę. Ubić białka na sztywną pianę. Delikatnie wymieszać wszystko w jednym naczyniu. Odstawić na 6 godzin do lodówki.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2003-09-15 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Uroda nr 4/2003
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Mus czekoladowy (ovo-wege)
Czekoladowy mus szczęścia (bez ograniczeń)
Mrożony mus czekoladowy (wegańska & RAW)
Surowy wegański mus czekoladowy (wegańska & RAW)
Wymarzony mus / polewa czekoladowa z silken tofu (wegańska)
Mus czekoladowy z bitą śmietaną kokosową (wegańska)
Biszkopt Cioci Anieli (ovo-wege)
Babka cioci Elwiry (ovo-wege)
Biszkopt mojej cioci (ovo-wege)
Mus jabłkowy (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas