7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Grzybowe wstążeczki - ze świeżymi grzybami i natką

Tak przyrządzony makaron jest fenomenalnie aromatyczny i wprost nie można się od niego oderwać! Pietruszka dodaje mu świeżości i pięknego, apetycznego wyglądu.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

200 g makaronu "wstążeczka"
200 g świeżych grzybów
2 średnie cebule
2 łyżki oliwy do smażenia
2 łyżki masła (lub 2 kolejne oliwy)
sól
pieprz
pęczek pietruszki
3 łyżki parmezanu do posypania (opcjonalnie)

Przygotowanie:

Grzyby i cebule pokroić dość drobno, przesmażyć na maśle połączonym z oliwą. Doprawić obficie solą i pieprzem, połączyć z gorącym, ugotowanym makaronem i drobno pokrojoną pietruszką. Porcje na talerzu posypać parmezanem.

Wskazówki i uwagi:

Grzybowo-cebulowy sos powinien być dosyć tłusty aby nadać soczystości i aromatu makaronowi.
Nadesłał(a) ~Ludmila, dnia: 2003-10-01 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: To zmodyfikowany przez mojego Tatę przepis pochodzący z "Dużego Formatu" GW.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

A ja do sosu dodaje śmietanke mniam:)
Kinga 2007-12-16 00:00:00.0

jak tak robie pieczarki tez pyszne i mozna cały rok jesc a nie tylko w sezonie
Sunnta 2003-10-07 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pasztet grzybowy (ze świeżych grzybów) (wegańska)
Sos grzybowy ze świeżych grzybów i warzyw (wegańska)
Zupa grzybowa z natką (z grzybów suszonych) (wegańska)
Spaghetti z czosnkiem, świeżymi pomidorami, oliwkami i natką (wegańska)
Kotlety z soi z suszonymi grzybami i natką (ovo-wege)
Kremowa zupa jarzynowo-grzybowa ze świeżych maślaków lub prawdziwków (lakto-wege)
Solanka grzybowa (lakto-wege)
Masło grzybowe (lakto-wege)
Zupa jarzynowo-grzybowa (lakto-wege)
Sos grzybowy na zasmażce (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas