7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Herbata (napój) z imbiru z miodem i cytryną



Rodzaj diety: wegańska+miód

Składniki:

1 l wody
2 łyżki startego, świeżego imbiru lub w proszku
4 łyżki miodu
3 cytryny

Przygotowanie:

Do gotującej się wody wrzucić imbir. Gotować jeszcze kilka minut uważając, żeby nie wykipiało. Odstawić, ostudzić.

Dodać miód i sok z cytryn. Można podawać gorącą lub zimną.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2003-11-23 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Wegetarianizm po mistrzowsku", Autorka: Ewa Kmiecik. Wyd: Natur Art.2000.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Wlasnie takowa spozywam bo zlapalo mnie przeziebienie-znakomita! Smak rewelacyjny:)

Dzieki
~Asia 2009-01-10 20:51:58.618

Herbatka taka jest bardzo skuteczna przy przezębieniach. Polecam.
~ankatoszanka 2006-04-08 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Napój z cytryny i miodu (wegańska+miód)
Herbata z miodem (wegańska+miód)
Napój z miodem (wegańska+miód)
Herbata prawie indyjska - z imbirem i mlekiem (wegańska)
Surówka z kapusty doprawiona oregano, miodem i imbirem (wegańska+miód)
Orzeźwiający napój jabłkowy z kardamonem i imbirem (wegańska)
Lassi - indyjski chłodzący napój jogurtowy z sokiem z cytryny lub owocami (lakto-wege)
Chłodzący napój bananowo-truskawkowy na bazie zielonej herbaty (wegańska & RAW)
Pyszniaste danie z soczewicy i włoszczyzny z konserwowym imbirem i miodem (wegańska+miód)
Mrożona herbata II (wegańska+miód)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas