7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Sandesz - słodkie kulki z sera panir



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

0,5 kg delikatnego sera panir
1 szkl. cukru pudru
starta skorka z 3 cytryn

Przygotowanie:

Ser przetrzeć przez sitko na gładką masę. Dodać cukier i startą skórkę cytryny. Ugnieść całość na miękkie, białe ciasto. Przełożyć do garnka i wstawić na ogień na ok. 5 min., ciągle mieszając. Następnie odstawić.

Formować kulki lub przełożyć do foremki i wstawić na 1 godz. do lodówki.

Po godzinie wyjąć. Jeśli mamy sandesz w foremce, pokroić w kostki. Można dodać również zmielone orzechy.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2003-11-23 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Wegetarianizm po mistrzowsku", Autorka: Ewa Kmiecik. Wyd: Natur Art.2000.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Panir - hinduski ser biały ze słodkiego mleka (lakto-wege)
Laddu - słodkie indyjskie kulki (lakto-wege)
Laddu - słodkie kulki z mąki groszkowej (z ciecierzycy) (lakto-wege)
Słodkie kulki kakaowe z orzechów i płatków (wegańska)
Słodkie kulki a'la rafaello (z migdałami) (wegańska)
Laddu - słodkie kulki z prażonej mąki pszennej i kukurydzianej (lakto-wege)
Orzechowe kulki (wegańska)
Kulki fasolowe (wegańska)
Kulki orzechowo-daktylowe (wegańska)
Kulki ryżowo-groszkowe (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas