7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Fasola Jaś ze śliwkami suszonymi i bułką tartą



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

fasola Jaś
śliwki suszone
bułka tarta
olej do smażenia

Przygotowanie:

Jest to autentyczna potrawa wigilijna z któregoś regionu Polski. Jadłam raz i nie mam przepisu, ale łatwo odtworzyć:

namoczoną wcześniej (najlepiej przez noc) fasolę ugotować, odcedzić, dorzucić namoczone śliwki - to ma być w miarę suche i nie ociekać wodą. Bułkę tartą zrumienić na oleju i polać tym fasolę.
Nadesłał(a) katarzynams, dnia: 2003-12-10 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: odtworzone z pamięci
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

To nie tak. Jasia z suszonymi śliwkami gotuje się ok. 3 godzin. Rzecz robi się wyśmienita, a bułka tarta nie potrzebna, jedynie sól do smaku na koniec gotowania.
~żarłoczek 2010-12-25 22:07:08.05

Jaki kolor powinna mieć woda w czasie gotowania fasoli ( białego jasia )? Bo ja ostatnio gotowałam i woda była taka jakaś brązowa i nie wiem czy to dobrze, czy fasola może była jakaś zepsuta.....Dodam, że do gotowania dosypałam sporo majeranku.
Proszę o odpowiedź.
~niunia 2009-06-20 17:28:33.391

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Fasola Jaś duszona w sosie z suszonych śliwek (wegańska)
Kalarepka z bułką tartą (wegańska)
Pesto pasta z fasoli Jaś (wegańska)
Soja na cebuli z bułką tartą (lakto-wege)
Szpinak z tofu w bułce tartej (wegańska)
Makaron z warzywami i bułką tartą (wegańska)
Kapusta (z wody) z bułką tartą (wegańska)
Tarta "trzy śliwki" (bez ograniczeń)
nalewka na śliwkach suszonych (wegańska)
Kapuśniak ze śliwkami suszonymi (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas