7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Nalewka z hyzopu lekarskiego



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

Ziele hyzopu lekarskiego (20g)
3/4 szklanki wódki 40-proc

Przygotowanie:

Ziele hyzopu lekarskiego (20g) zalać w słoiku 3/4 szklanki wódki 40-proc. i odstawić na 7 dni w ciemne miejsce o temperaturze pokojowej. Codziennie należy energicznie potrząsać słoikiem. Po tygodnui płyn należy przefiltrować i wlać do szczelnego naczynia. Nalewkę pić 4-5 razy dziennie po 1 łyżce rozcieńczonej w szklance wody na 20 minut przed posiłkiem. Ten lek zapobiega pojawianiu się nocnych potów.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2003-12-28 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Nalewki i wina lecznicze, Teresa Stąpór, Wydawnictwo Astrum, Wrocław 2001 (nadesłane przez przedstawiciela wydawnictwa)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Nalewka jałowcowa (wegańska)
nalewka truskawkowa (wegańska)
nalewka na śliwkach suszonych (wegańska)
nalewka na spokojny sen (wegańska)
Miód z mniszka lekarskiego (popularny mlecz) (wegańska)

Nowości:

Zupa krem z jarmużu z kaszą jęczmienną (wegańska)
Denaturatka - zupa z kapusty czerwonej (wegańska)
Bigos z kiszonych buraków (wegańska)
Aromatyczne pieczone ziemniaki z sosem z jarmużu, pomidorów i garam masala.. (wegańska)
Zapiekanka z bakłażanem i cukinią (wegańska)
Domowe pesto (lakto-wege)
Azjatyck mix- improwizacja (wegańska)
Tarta zimowa ze szpinakiem (wegańska)
Bakłażany zapiekane z jabłkiem (wegańska)
Surówka z czerwonej kapusty (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas