7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Surówka z rzodkiewki i granatu



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 3 osób

2 pęczki rzodkiewek
1 owoc granatu (30 dkg)
4 łyżki grubo posiekanych orzechów włoskich
2 łyżki oleju (najlepiej oliwy)
sól, pieprz

Przygotowanie:

Rzodkiewki oczyścić, opłukać i zetrzeć na tarce do jarzyn. Zalać 3 łyżkami zimnej, przegotowanej i osolonej wody, pozostawić na 15 minut. Następnie osączyć. Granat umyć, przepołowić i wyjąć soczyste ziarna. 2/3 ziaren wymieszać z rzodkiewkami i dodać posiekane orzechy. Z pozostałych ziaren granatu wycisnąć sok, przyprawić go lekko solą, pieprzem i połączyć z oliwą. Polać tym sosem surówkę i wymieszać.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2003-12-26 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Owoce egzotyczne, Eliza Lamer-Zarawska, Wydawnictwo Astrum, Wrocław 2000 (nadesłane przez przedstawiciela wydawnictwa)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Surówka z roszponki, sera i granatu (lakto-wege)
Surówka z fenkuła i rzodkiewek (wegańska & RAW)
Surówka wiosenna z selera naciowego, cykorii i rukoli z granatem (wegańska)
Wiosenna surówka z rzodkiewkami i winegretem (ovo-wege)
Surówka z rzodkiewki i ogórka z winegretem (wegańska)
Surówka z pomidorów, rzodkiewek i papryki (wegańska)
Genialnie prosta surówka z rzodkiewki (wegańska)
Surówka z ogórka, pomidora i rzodkiewek z kapustą pekińską (wegańska)
Surówka szpinakowa z rzodkiewką i sosem na bazie tahini (wegańska)
Surówka wiosenna z kalarepki, marchewki, pomidora i rzodkiewek (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas