7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Pasta / dip z orzechami włoskimi i Rokpolem

Średnia ocena: [5.0 z 3 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 6 osób

50 g sera Rokpol
50 g orzechów włoskich
200 g sera białego
ew. 2-3 łyżki majonezu lub śmietany

Przygotowanie:

Ser Rokpol zetrzeć na tarce lub dobrze rozkruszyć, orzechy dobrze posiekać, ser biały ugnieść widelcem. Wszystko wymieszać i ewentualnie dodać śmietanę lub majonez.

Jeśli wszystko zmiksujemy i dodamy szklankę śmietany lub jogurtu zrobimy doskonały dip.

Wskazówki i uwagi:

Leniwi mogą wszystko zmiksować w malakserze, ale to już nie to! Podawać z pieczywem lub krakersami.
Nadesłał(a) nieskorzanka, dnia: 2004-01-12 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: skądś znam, ale nie wiem skąd
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Bardzo dobre i proste (zwlaszcza jak sie jest leniwym ;) )
Tomasz79 2011-10-01 19:56:47.132

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pasta serowa z gruszkami i orzechami włoskimi (lakto-wege)
Bakłażanowy krem (pasta) z orzechami włoskimi i odrobiną czosnku (wegańska)
Makaron z cukinią i orzechami włoskimi (lakto-wege)
Zupa cytrynowa z orzechami włoskimi (lakto-wege)
Omlet z porami i orzechami włoskimi (ovo-wege)
Krokiety ziemniaczane z orzechami włoskimi (wegańska)
Naleśniki z brzoskwiniami i orzechami włoskimi (wegańska)
Zupa gryczana z orzechami włoskimi (wegańska)
Banany z grilla z orzechami włoskimi (wegańska)
Sałatka z buraka z orzechami włoskimi (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas