7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

300 g ryżu (1 i 1/3 szkl.)
50 g grzybów suszonych
1 cebula
2 jaja
sól
pieprz
4 łyżki bułki tartej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
olej do smażenia

Przygotowanie:

Ryż opłukać i sparzyć wrzątkiem na sicie. Grzyby ugotować. Ryż zalać wywarem z grzybów i ugotować na sypko.

Gdy ryż ostygnie, dodać posiekane grzyby, przesmażoną cebulę, jaja i przyprawy, zagęścić bułka tarta i mąką ziemniaczaną - dokładnie wymieszać. Formować kotleciki, otaczać je w tartej bułce i smażyć na tłuszczu.

Wskazówki i uwagi:

Podawać z ziemniakami i surówkami lub polane sosem.
Nadesłał(a) Gosia Swiderek, dnia: 2000-08-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Psubraty nr.5/6; zaczerpnięte z książki Jana Kucharczyka "Vademecum wegetarianina" - Znaki Czasu, Warszawa 1987.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kotlety z grzybów suszonych i kaszy jęczmiennej lub gryczanej (ovo-wege)
Kotlety z grzybów (ovo-wege)
Zupa grzybowa z natką (z grzybów suszonych) (wegańska)
Zupa grzybowa czysta (z grzybów suszonych) (wegańska)
Klopsiki z grzybów suszonych i kaszy gryczanej w sosie śmietanowo-serowym (bez ograniczeń)
Gołąbki ryżowo-soczewicowe z dodatkiem suszonych grzybów i kuminu (wegańska)
Kotlety z soi z suszonymi grzybami (ovo-wege)
Kotlety z ryżu i soczewicy (wegańska)
Kotlety z ryżu z groszkiem konserwowym (ovo-wege)
Kotlety z soczewicy, fasoli i ryżu (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas