7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Jajka w sosie mleczno-pomidorowym



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

3 jajka

1 kg dojrzałych pomidorów
1 duża czerwona papryka
1 cebula
1 marchewka
1 gałązka selera naciowego
pół litra mleka

masło do smażenia
łyżeczka cukru
sól
pieprz
garstka świeżego majeranku

Przygotowanie:

Pomidory pokroić na małe kawałki. Posiekać pozostałe warzywa (paprykę, cebulę, marchewkę i selera), podsmażyć je na maśle ok. 10 minut. Dodać pomidory i przyprawy (w tym majeranek), dusić kolejne 10 minut. Dolać mleko, wszystko zmiksować.

Ugotowane na twardo jajka przekroić na pół, ułożyć na talerzu, polać sosem. Posypać posiekanym majerankiem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2004-02-07 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Uroda
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Jajka w pomidorowych gniazdkach (ovo-wege)
Salsa di noci - mleczno-orzechowy sos do makaronu (wegańska)
Jajka w sosie musztardowym lub chrzanowym (bez ograniczeń)
Sałatka z jajka i cykorii z sosem chrzanowym (bez ograniczeń)
Sos pomidorowy z koncentratu (wegańska)
Sos pomidorowo-śmietanowy (lakto-wege)
Por w sosie pomidorowym (wegańska)
Sos pomidorowo-słonecznikowy (wegańska)
Pomidorowy sos do spaghetti (wegańska)
Fasola w sosie pomidorowym (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas