7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Tanioch studencki

Dobra cena - wersja dla 3-4 osób około 4 zł. Można podawać z ryżem, kaszą, makaronem.

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 1 osoby

1 puszka fasoli czerwonej
1 puszka groszku zielonego
1 duża cebula
kostka sojowa (opcjonalnie)
1 mały koncentrat pomidorowy
2 łyżki oleju do smażenia
sól
pieprz
zioła - co kto lubi

Przygotowanie:

Cebulę pokroić w małą kostkę, zeszklić na patelni. Dodać fasolkę, groszek i sos pomidorowy (koncentrat + woda + przyprawy). Gotować na małym ogniu przez 5-10 minut.

Wskazówki i uwagi:

Można również dodać kostkę sojową.
Nadesłał(a) Mattemopunk, dnia: 2004-02-11 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Groch studencki po bretońsku (wegańska)
Mieszanka studencka z nerkowcami i migdałami (wegańska)
Pasta soczewicowo-warzywna (studencka) (wegańska)
Ryż na mleku z mieszanką studencką i cynamonem (wegańska)
Makaron "studencki" w sosie szpinakowo-pomidorowym z serkiem śmietankowym (lakto-wege)

Nowości:

Orientalna brukselka z mlekiem kokosowym (wegańska)
Zupa z cukinii i jarmużu (wegańska)
Proste naleśniki z bananem i kakao (wegańska)
Komosa na czerwono (wegańska)
Niebiańska Tarta Gruszkowo Jabłkowa (lakto-wege)
Proste burgery soczewicowo-jaglane (wegańska)
Surówka z mizuny w lekkim winegrecie (wegańska)
Domowa zupka instant (wegańska)
Dynia z papryką (wegańska)
Rosół z brukselką (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas