7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Sos ziołowo-czosnkowy na zasmażce

Podawać do potraw mącznych, z kasz, fasoli, a także do potraw z jaj.



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

mąka 1 łyżka
masło lub margaryna 1 łyżka
śmietana 1 szklanka

młode listki bazylii 2-3 łyżki
estragon 2 łyżki
rzeżucha 3-4 łyżki
szczypiorek
zielona pietruszka - razem ze szczypiorkiem 3 łyżki

czosnek 2-3 ząbki
sok z cytryny
sól
cukier
pieprz

Przygotowanie:

Mąkę przesiać. Masło (margarynę) stopić w rondelku, wymieszać z mąką, dodać śmietanę i kilka łyżek zimnej wody, wymieszać, mieszając odstawić.

Dodać wszystkie posiekane zioła a także posiekany i roztarty z solą czosnek. Przyprawić do smaku sokiem z cytryny, solą, odrobiną cukru i pieprzem.
Nadesłał(a) Gosia Swiderek, dnia: 2000-08-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Psubraty nr.7
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sos vinegrette czosnkowo-ziołowy (wegańska)
Brokuły w sosie pomidorowo-ziołowo-czosnkowym (wegańska)
Dip czosnkowo-ziołowy (lakto-wege)
Sos ziołowy 1 (lakto-wege)
Sos grzybowy na zasmażce (lakto-wege)
Grzanki ziołowo-czosnkowe z serem (lakto-wege)
Sos serowo-ziołowy (lakto-wege)
Sos grzybowy na zasmażce i śmietanie (lakto-wege)
Mrożone kostki ziołowe lub czosnkowe (na zimę) (wegańska)
Zielona sałatka z kiełkami i czosnkowo-ziołowym winegretem (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas