7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Zupa serbska: pomidorowo-cebulowa z ryżem i groszkiem



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

200 g cebuli
3 ząbki czosnku
100 g ryżu
150 g groszku zielonego (może być mrożony)
2 szklanki soku pomidorowego
1 kubek jogurtu

1 łyżka oleju do smażenia
1 łyżka jarzynki
2 liście laurowe
1 łyżeczka czerwonej papryki
2 łyżki natki pietruszki do posypania

Przygotowanie:

Cebule i czosnek posiekać i usmażyć na łyżce oleju. 3 szklanki wody zagotować w garnku razem z jarzynką i liśćmi laurowymi. Wsypać ryż, gotować na małym ogniu pod przykryciem. Gdy będzie niemal już miękki (nie rozgotowany), wsypać groszek i gotować ok. 5 minut. Dodać sok pomidorowy oraz podsmażoną cebulę i czosnek, podgrzewać na małym ogniu.

Zaprawić gorącą zupę jogurtem, posypać czerwoną papryką i natką pietruszki.

Wskazówki i uwagi:

Podawać z kromkami razowego chleba przysmażonymi na oliwie lub margarynie.
Nadesłał(a) arleta, dnia: 2004-04-23 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kobieta i życie" (przerobione na wege)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pomidorowy ryż z groszkiem (wegańska)
Zupa cebulowo-pomidorowa z serem lub grzankami (lakto-wege)
Dziki ryż z salsą pomidorowo-cebulową na zimno (lub gorąco) (wegańska)
Zupa-krem z sałaty z dodatkiem ryżu i groszku (lakto-wege)
Zupa paprykowo-pomidorowa z ryżem lub kuskusem (wegańska)
Zupa cebulowa z marchewką (lakto-wege)
Korzenna zupa cebulowa. (wegańska)
Francuska zupa cebulowa (wegańska)
Zupa cebulowa z grzankami (bez ograniczeń)
Zupa cebulowa na winie (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas