7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Kulebiak z kapustą, grzybami i kminkiem

Średnia ocena: [3.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 10 osób

ciasto:
2 szkl. maki
3/4 kostki margaryny
1 jajko
szczypta soli
pół szkl. śmietany 12%

farsz:
pół kg kapusty kiszonej
3-5 grzybów suszonych
pieprz
kilka łyżek oleju

kminek

Przygotowanie:

make posiekac z margaryna, dodac zoltko, sol i smietane. zagniesc szybko ciasto i wstawic na pol godz. do lodowki.

kapuste poddusic z olejem, dodac drobno posiekane, ugotowane grzybki suszone, pieprz. ostudzic.

ciasto rozwalkowac na 2 prostokaty o dlugosci blachy do pieczenia, szerokosci 10 cm. posrodku kazdego ulozyc kapuste, zawinac i zlepic pierogi. ulozyc na blasze gladka strona do gory, posmarowac bialkiem, posypac kminkiem. upiec, pokroic na kawalki, podawac na zimno lub cieplo, do czerwonego barszczu.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2004-05-02 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Super Linia" - miesięcznik promujący zdrowy styl życia, wydanie specjalne: Kalendarz 2004
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kulebiak z ciasta ziemniaczanego nadziewany kapustą z suszonymi grzybami (ovo-wege)
Surówka z kapusty z kminkiem (wegańska)
Surówka z kapusty kiszonej z kminkiem (wegańska)
Krokiety z kapustą i grzybami (ovo-wege)
Sakiewki z kapustą i grzybami (wegańska)
Pierogi z kapustą i grzybami (wegańska)
Surówka z kapusty z marchewką, jogurtem i kminkiem (lakto-wege)
Młoda kapusta duszona z czosnkiem i kminkiem (wegańska)
Makaron z kapustą kiszoną i grzybami (wegańska)
Pierogi z kapustą i grzybami - mięciutkie :) (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas