7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 10 osób

2/3 kostki margaryny
1/2 szkl. cukru kryształu
1/2 szkl. cukru waniliowego
1 jajko
2 i 1/2 szkl. mąki pszennej
1 szkl. mleka
1 porcja proszku do pieczenia
100 g rodzynek
80 g migdałów
80 g świeżej skórki pomarańczowej

Przygotowanie:

Do roztopionej margaryny dodać cukier, cukier waniliowy, jajko, drobno posiekane migdały, pokrojoną skórkę pomarańczową, wrzucić mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, mlekiem i rodzynkami. Wymieszać, wyłożyć do natłuszczonej blachy i piec 70 min. w temp. 200 st. C.

Wskazówki i uwagi:

Podawać z kompotem z suszonych owocow.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2004-05-02 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Super Linia" - miesięcznik promujący zdrowy styl życia, wydanie specjalne: Kalendarz 2004
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

FFFFFFFFFAAAAAAAAAAJJJJJJJJJJNNNNNNNNNNYYYYYYYYYY.........
~Ania 2004-12-17 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Ciasto z cukinii z bakaliami (ovo-wege)
Ciasto kruche z bakaliami i kruszonka (wegańska)
Pyszne ciasto z jabłkami i bakaliami (ovo-wege)
Ciasto marchewkowe z bakaliami i kawałkami czekolady (ovo-wege)
Ciasto bananowe z bakaliami (bez mąki) (wegańska)
Wigilijne kluski (łazanki) z makiem (wegańska)
Zupa grochowa wigilijna, z ziemniakami (wegańska)
Jarmuż z bakaliami (wegańska)
Płatki zbożowe z bakaliami (lakto-wege)
Piernik Jadzi z bakaliami (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas