7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

zupa porowa z serem



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

¼ cebuli
150 g pora
½ lyzeczki oliwy
1 lyzeczka maki
1 szkl. wywaru z warzyw
30 g sera topionego
1 kromka chleba tostowego
bialy pieprz
galka musztatalowa
natka

Przygotowanie:

cebule i pora obrac, drobno pokroic i zeszklic na oliwie. posypac je maka i zakac wywarem z warzyw., zagotowac. gotowac na malym ogniu przez 10 min. serek dodawac do zupy malymi porcjami, mieszac, by się rozpuscil. doprawic pieprzem, galka i dodac natke. chleb pokroic w kostke i zrumienic na grzanki, dodac do zupy.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2004-05-02 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Super Linia" - miesięcznik promujący zdrowy styl życia, wydanie specjalne: Kalendarz 2004
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Ja robię taką zupkę tylko przecieram mikserem zeszklony por , ziemniaki i cebulkę. nie trzeba wtedy dodawać mąki. pycha Asia
autor anonimowy 2004-05-05 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa amarantusowo-porowa (wegańska)
Zupa porowo-ziemniaczana (wegańska)
Zupa porowo-selerowa (wegańska)
Zupa porowa z mlekiem (lakto-wege)
Zupa "babska" (porowo-ziemniaczana) (lakto-wege)
Zupa-krem ziemniaczano-porowa (lakto-wege)
Zupa-krem szparagowo-porowa (wegańska)
Prosta zupa-krem ziemniaczano-porowa z tymiankiem (wegańska)
Francuska zupa porowo-cebulowa z grzankami (wegańska)
Zupa pomidorowa z serem (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas