7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

125 g fasolki szparagowej
cząber
1/2 główki sałaty lodowej
2 dymki
5 rzodkiewek
1 pomarańcza
1 łyżka oliwy
1 łyżka czerwonego octu winnego
musztarda
sol i pieprz
natka
1 łyżka pestek słonecznika

Przygotowanie:

Fasolkę oczyścić, umyć i gotować z cząbrem na małym ogniu ok. 10 min. Wyjąć fasolkę do osączenia. Sałatę umyć, osuszyć i porwać na małe kawałki. Dymki posiekać drobno razem ze szczypiorem.
Rzodkiewki umyć i pokroić w ósemki. Pomarańcze obrać i podzielić na cząstki. Wszystkie składniki połączyć i dokładnie wymieszać. Z oliwy, octu, przypraw i natki zrobić sos. Polać nim sałatkę, a na końcu posypać pestkami słonecznika.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2004-05-02 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Super Linia" - miesięcznik promujący zdrowy styl życia, wydanie specjalne: Kalendarz 2004
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Dawno nie jadłem tak dobrej sałatki,choć pozbyłbym się pomarańczy z przepisu,
super.
~huboo 2004-05-18 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kaszka pełna witamin (wegańska)

Nowości:

Kotlety z zielonej soczewicy (wegańska)
Makaron z dynią i pieczarkami (lakto-wege)
Ostra soczewica na pomidorach (wegańska)
Indyjski miszmasz z batatem (wegańska)
Biszkopciki jaglane (bezglutenowe) (wegańska)
Qatayef - drożdżowe placuszki z Egiptu (lakto-wege)
Ciasto orkiszowo-owsiane z owocami (wegańska)
Hawajska surówka (wegańska)
Grofu, czyli tofu z grochu (wegańska)
Białe papryki z nadzieniem soczewicowo ryżowym w sosie pomidorowym (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas