7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 2 osób

opakowanie włoszczyzny mrożonej
do wariacji, wedle uznania, po troszę:
- szpinaku
- cukinii
- cebuli
- czosnku
- sera pleśniowego
oliwa z oliwek do smażenia
curry
kurkuma
pieprz
sól
koperek lub natka
1 surowe jajo
bułka tarta

Przygotowanie:

Warzywa przesmażamy delikatnie na oliwie z oliwek, przyprawiamy curry, kurkumą, pieprzem, solą i koperkiem lub natką. Dodajemy do przestudzonych warzyw 1 surowe jajo i bułkę tartą.

Formujemy kotleciki i smażymy na oliwie. Kotleciki nie wymagają panierunku. Podajemy same bądź z sosem pomidorowym lub grzybowym.
Nadesłał(a) Tibetiya, dnia: 2004-05-24 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Fajny przepis, pozwolę go sobie nieco zmodyfikować i tak: zamienie jajo na mąkę kukurydzianą, a ser pleśniowy na tofu-fetę. Sam jednak pomysł z wysmażonymi warzywami - super!
magda firlit 2004-06-02 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Naleśniko-placuszki (ovo-wege)
Placuszki z amarantusa (bez ograniczeń)
Placuszki z selera (ovo-wege)
Razowe placuszki (wegańska)
Zapiekanka wielowarzywna z czerwoną soczewicą (lakto-wege)
Cukinie zapiekane z farszem wielowarzywnym (wegańska)
Zupa czipsowa (wielowarzywna, nie z czipsów :) (wegańska)
Peruwiańska pomidorówka "gazpacho" (wielowarzywna) (wegańska)
Napój wielowarzywny kwaszony (3-dniowy) (wegańska)
Sojowo-wielowarzywny pasztet Joanny (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas