7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Jaja a'la flaczki - zapiekane pod aromatyczną cebulą i serem



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

2 duże cebule
1 czubata łyżka masła lub oleju do smażenia
1/2 łyżki mąki
szklanka białego wina

6 jajek
2 łyżki bułki tartej
50 g żółtego sera
sól

Przygotowanie:

Obrane cebule pokroić, przysmażyć, oprószyć mąką i zalać winem, gotować 30 min.

Jaja ugotować na twardo, pokroić w plastry. Włożyć je do naczynia, przykryć cebulą, posypać bułką i serem. Zapiec w piekarniku.
Nadesłał(a) ~roslina, dnia: 2004-06-21 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: książka kucharska babci
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zapiekana kanapka z serem, cebulą i sosem pomidorowym (lakto-wege)
Jaja zapiekane po hiszpańsku - na smażonej papryce (bez ograniczeń)
Faszerowane jaja zapiekane z grzankami w sosie pomidorowym (bez ograniczeń)
Aromatyczne ziemniaczki zapiekane (wegańska)
Cebula zapiekana z jajami (lakto-wege)
Kabaczek zapiekany z cebulą (ovo-wege)
Plastry cebuli zapiekane na grzankach (bez ograniczeń)
Tofucznica - tofu a'la jajecznica z cebulą i pomidorem (wegańska)
Ziemniaki zapiekane z pieczarkami i serem (lakto-wege)
Bakłażany zapiekane z żółtym serem (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas