7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Słomki ogniste [Bucatini infuocati]

Całą tajemnicą tego dania jest umiejętność właściwego wspólnego zarumienienia się, ale również nie spalenia, podsmażanej papryczki oraz czosnku.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

400 g grubego makaronu (typu słomki z dziurką wewnątrz lub grubsze spaghetti)
6 ostrych papryczek (peperoncino)
3 ząbki czosnku
0,5 szklanki oliwy
sól

Przygotowanie:

W dużej ilości osolonej wody ugotować makaron "al dente". W między czasie lekko podsmażyć czosnek wspólnie z papryczką (peperoncino) - najlepiej tak, żeby się zbytnio nie zarumieniły i nie spaliły.
Następnie wyjąć z oliwy, rozetrzeć na miazgę i połączyć powtórnie z oliwą. Dodać ugotowany uprzednio makaron i dobrze wymieszać.
Podawać na gorąco. Smacznego !!!
Nadesłał(a) pat, dnia: 2000-08-21 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Serwis Makaron (już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Polecam ten przepis w wersji z posiekaną natką pietruszki.
~xperes 2013-01-16 13:09:43.891

pół szklanki oliwy??? to chyba zdecydowanie za dużo... ale danie na pewno pyszne:)
~mandaryna169 2013-01-16 12:51:39.425

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Ananasy grillowane czerwienią ogniste (wegańska)

Nowości:

Orientalna brukselka z mlekiem kokosowym (wegańska)
Zupa z cukinii i jarmużu (wegańska)
Proste naleśniki z bananem i kakao (wegańska)
Komosa na czerwono (wegańska)
Niebiańska Tarta Gruszkowo Jabłkowa (lakto-wege)
Proste burgery soczewicowo-jaglane (wegańska)
Surówka z mizuny w lekkim winegrecie (wegańska)
Domowa zupka instant (wegańska)
Dynia z papryką (wegańska)
Rosół z brukselką (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas