7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zupa-krem z marchewki z grzankami



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

200 g marchwi
1 szkl. bulionu
1 łyżka masła
½ łyżeczki mąki
sól
pieprz
cukier
sok z cytryny
1 łyżka śmietany 18%

½ kromki chleba tostowego
olej do usmażenia grzanek
zielenina (szczypior, natka, koper)

Przygotowanie:

Marchew obrać, umyć i pokroić w kostkę. Włożyć do garnka, zalać bulionem i gotować na małym ogniu 30 min.

Marchewkę zmiksować. Na patelni rozgrzać masło i zrobić z mąki zasmażkę. Dodać do zupy i zagotować, doprawić do smaku. Śmietanę rozprowadzić z 2 łyżkami zupy i połączyć z całością.

Chleb pokroić w kostkę i zrobić z niego grzanki. Dodać je do zupy, posypać zieleniną.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2004-07-06 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Super Linia" - miesięcznik promujący zdrowy styl życia- dodatek specjalny - kalendarz na 2004 rok
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa-krem z bakłażanów z grzankami (lakto-wege)
Zupa-krem z sałaty i ziemniaków z grzankami (lakto-wege)
Zupa krem szpinakowy z grzankami, kiełkami i serem (lakto-wege)
Zupa-krem z porów na mleku, z czosnkowymi grzankami (wegańska)
Zupa-krem z cukinii i włoszczyzny, z grzankami (wegańska)
Zupa krem z porów z grzankami czosnkowymi (wegańska)
Zupa-krem z czerwonej soczewicy z grzankami (wegańska)
Zupa (krem) paprykowo-pomidorowa z grzankami (wegańska)
Zupa-krem z marchewki z imbirem, jogurtem i tymiankiem (lakto-wege)
Zupa krem z selera naciowego i marchewki, zabielana (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas