7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Kalarepka z bułką tartą

Średnia ocena: [4.875 z 8 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [12]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

kalarepka
sól
bułka tarta
olej lub masło

Przygotowanie:

Kalarepkę pokroić w kostkę (tak 1x1 cm, albo i większą), wrzucić na wrzącą, lekko osoloną wodę, obgotować aż będzie miękkawa i podawać na ciepło z bułką tartą zrumieniona na oleju lub maśle.
Nadesłał(a) sowa, dnia: 2004-07-21 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Zdjęcia do przepisu:


Nowe komentarze:


Też byłam/jestem zachwycona tym smakiem...
Dana 2013-05-16 16:49:40.023

Kalarepka ma podobny smak do kalafiora więc jak najbardziej pasuje.
kates 2013-05-16 16:09:52.793


Rewelacyjne! :D
zielenieję 2012-04-26 14:48:01.46

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Soja na cebuli z bułką tartą (lakto-wege)
Szpinak z tofu w bułce tartej (wegańska)
Makaron z warzywami i bułką tartą (wegańska)
Kapusta (z wody) z bułką tartą (wegańska)
Kiełki KaBom (smażone w bułce tartej) (bez ograniczeń)
Rzodkiew / rzodkiewki na ciepło z bułką tartą (wegańska)
Fasola Jaś ze śliwkami suszonymi i bułką tartą (wegańska)
Cukinia smażona w "jajku-len" i bułce tartej (wegańska)
Szparagi po mediolańsku (pieczone pod parmezanem i bułką tartą z estragonem) (lakto-wege)
Smakowite świderki (z oliwkami, ostrą papryczką, natką i bułką tartą) (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas