7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Groszek zielony szałwiowy

Dobre na ciepło i na zimno do chlebka.

Średnia ocena: [4.5 z 2 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [2]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

puszka groszku
2 cebule

szałwia suszona sproszkowana (parę łyżeczek)
masło i/lub oliwa do smażenia
pieprz
sól

Przygotowanie:

Udusić cebulę na tłuszczu, posolić i popieprzyć, dodać groszek, poddusić jeszcze trochę. Pod koniec posypać szałwią.
Nadesłał(a) ~tuk, dnia: 2004-11-11 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Małgorzata Cempel Zagorska, "warzywa cebulowe" (zmodyfikowany)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Ach, i jeszcze jedno: do groszku, zamiast szałwii, doskonale by mi też pasowały inne zioła, np. oregano. No i oczywiście czosnek :D
patrycccja 2009-07-08 17:09:57.22

Dostałam akurat świeżą szałwię, więc zrobiłam ze świeżą. Smażyłam trochę dłużej i lekko zgniotłam część ziaren łopatką, bo wykorzystałam ten groszek jako farsz do naleśników - super pasuje :)
Dodałam ostrożnie 5-6 listków szałwii, bo czytałam że zbyt duża ilość da gorzki smak. Ale na puszkę groszku spokojnie można dodać jej zdecydowanie więcej.
patrycccja 2009-07-06 10:45:17.148

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Groszek zielony z marchewką (wegańska)
Spaghetti szałwiowo-orzechowe (wegańska)
Zielony zawijaczek (lakto-wege)
Zielony szejk (wegańska)
Zielony koktajl (wegańska & RAW)
Zielony koktail życia (wegańska)
Zielony Surowy Budyń (wegańska & RAW)
Zielony chłodnik z liści rzodkiewek (wegańska)
Sos zielony (śmietanowy z pesto) (lakto-wege)
Słodki zielony mus ''bagienny'' (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas