7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

jak tofu naturalne uzdatnić do spożycia;)

Średnia ocena: [1.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 opakowanie tofu naturalnego
2-3 łyżki masła orzechowego
ząbek czosnku
wiórki kokosowe
koło łyżki oleju/oliwy
tymianek
sól
pieprz

Przygotowanie:

masło orzechowe mieszamy z roztartym czosnkiem, kokosem i oliwą,solimy, pieprzymy, a co, aż powstanie gładka masa.masą smarujemy pokrojone w plastry tofu.wkładamy do lodówki i niech sobie leżakuje kilkanaście godzin,np.przez noc.następnie:
a).plastry tofu obtaczamy w mące (razem z tą masą) i smażymy: daje to smaczne kotlety
b).jemy od razu: fajny dodatek do pieczywa (w tym przypadku właściwie można od razu rozgnieść tofu widelcem i zmieszać z tymi dodatkami)
Nadesłał(a) flawulina, dnia: 2004-11-12 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

niezłe połączenie... wiórki+masło orzechowe+czosnek. jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić, trzeba będzie przetestować.
Crazy Diamond 2010-02-01 20:24:56.96

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Tofu marynowane z przyprawami jak feta (wegańska)
Mleko owsiane naturalne (wegańska)
Prawie jak smalec (wegańska)
Majonez na bazie jogurtu naturalnego (lakto-wege)
Jogurt domowy, naturalny lub owocowy (lakto-wege)
Kotlety z ziemniaków "naturalne" lub smakowe (ovo-wege)
Mleko ryżowe naturalne/czekoladowe (wegańska)
Grzyby jak ryby (wegańska)
Soczewica - jak gotować? (wegańska)
Grzanki do zupy (sześcianiki) naturalne, ziołowe lub czosnkowe (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas