7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Surówka z kapusty doprawiona oregano, miodem i imbirem

Średnia ocena: [3.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska+miód

Składniki: dla 4 osób

kapusta (najlepiej jak by była młoda)
2 marchewki (najlepiej takie większe)
jabłko
oregano (troszeczkę)
sól
pieprz
miód
około łyżki oliwy/oleju
odrobina imbiru

Przygotowanie:

Kapustę bardzo drobno szatkujemy. Dodajemy do niej marchewkę i jabłko starte na grubych oczkach, miód (nie wiem ile - zawsze dodaję na oko), sól, pieprz, oliwę oraz odrobinę imbiru. Po dodaniu wszystkich składników mieszamy całość dość dokładnie, najlepiej włożyć w to rączkę i dobrze mieszać i ściskać, aby pościło soczek. Odstawić na trochę aby wszystko się przegryzło i można pałaszować :)
Smacznego!
Nadesłał(a) hasz, dnia: 2004-11-24 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Surówka z marchewki z miodem (wegańska+miód)
Kotleciki marchewkowo-słonecznikowe doprawione gałką i imbirem (ovo-wege)
Jarzynka z patisona doprawiona sosem sojowym i imbirem (wegańska)
Herbata (napój) z imbiru z miodem i cytryną (wegańska+miód)
Surówka z selera z rodzynkami, orzechami i miodem (wegańska+miód)
Pyszniaste danie z soczewicy i włoszczyzny z konserwowym imbirem i miodem (wegańska+miód)
Surówka z kapusty kwaszonej (wegańska+miód)
Prosta surówka z kapusty (wegańska)
Surówka z kapusty z kminkiem (wegańska)
Kolorowa surówka z kapusty (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas