7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Sos beszamelowy z mąki kukurydzianej, bez mleka!

Dla alergików!

Średnia ocena: [3.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

2 łyżki margaryny bezmlecznej
1 łyżka mąki kukurydzianej
1 szklanka zimnej (!) wody
sól
pieprz
gałka muszkatołowa

Przygotowanie:

Mąkę wrzucamy na patelnię i podgrzewamy. Dodajemy margarynę. Gdy się trochę roztopi i utworzy z mąką jednolitą masę, bardzo powoli wlewamy wodę i ciągle mieszamy. Trzeba to jeszcze doprawić i zagotować.
Nadesłał(a) hewen, dnia: 2004-12-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: z książki o alergiach pokarmowych, ale nie pamiętam z jakiej
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Wegeciasto owsiane z bananami i bakaliami - bez mąki, jajek i mleka! (wegańska)
Sos beszamelowy (wegańska)
Sos beszamelowy z żółtkiem (bez ograniczeń)
Sos beszamelowy - wariacje (lakto-wege)
Sos beszamelowy z gałką muszkatołową (lakto-wege)
Sos kukurydziany (wegańska)
Manna owocowa (bez mleka!) (wegańska)
Ciasto korzenne z Mora Sul (z mąki kukurydzianej) (wegańska)
Sos beszamelowy do szparagów i zupa-krem szparagowa (wegańska)
Christsollen - ciasteczka bakaliowe bez jajek i mleka (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas