7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Pasta do chleba z soczewicy, słonecznika i sezamu

Najlepiej smakuje na chlebie słonecznikowym ze świeżymi warzywami (ogórek, rzodkiewka, pomidor).



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

miarka soczewicy zielonej
miarka soczewicy czerwonej
miarka słonecznika
miarka sezamu
ew. trochę ciecierzycy
olej lub masło
oliwa z oliwek, najlepiej zimnotłoczona
sól
ew. pieprz
ew. kolendra

Przygotowanie:

Zagotowujemy wodę z małą ilością soli. Dolewamy łyżkę oleju (lub masła), wrzucamy zieloną soczewicę. Po ok. 5 minutach dorzucamy soczewicę czerwoną, słonecznik i sezam. Gotujemy ok 15 min.

Odcedzamy (wywar zostawiamy - trochę dolewamy do ziaren, a z reszty można zrobić np.zupę 0_o). Czekamy aż wszystko wystygnie, dolewamy kilka łyżek oliwy (i wywaru) i traktujemy blenderem.
Można dodać pieprzu i soli lub kolendry.
Nadesłał(a) pomarańczowy jelcz, dnia: 2004-12-20 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

calkiem dobra. z suszonym oregano zamiast kolendry
~turiam 2011-08-30 16:03:27.226

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pasta z ciecierzycy, soczewicy, sezamu i pora (wegańska)
Pasta z soczewicy (strączkowa) do chleba (zbożowy) ;-))) (wegańska)
Pasta brokułowa ze słonecznikiem (wegańska)
Pasta z prażonego słonecznika (wegańska)
Drożdżowa pasta do chleba (ovo-wege)
Pasta do chleba z ciecierzycy (wegańska)
Oliwkowa pasta do chleba (wegańska)
Pasztet z soczewicy i warzyw ze słonecznikiem (wegańska)
Zupa z soczewicy z zasmażką i chlebem (wegańska)
Czosnkowa pasta ze słonecznika i ryżu (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas