7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Sałatka ze smażonych pieczarek z jajkami i cebulką

Smaczniutka sałatka na zimno. Można również używać jako pastę do chleba. Bardzo szybko znika :-)



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 6 osób

pieczarki (1 kg)
cebula (1 szt.)
masło do smażenia (łyżka)
jajka (3 szt.)
por biały (1 szt.)
majonez (mały słoiczek)
sól
pieprz

Przygotowanie:

Cebulę zeszklić na maśle, dodać utarte pieczarki, smażyć z solą i pieprzem na bardzo małym gazie tak długo, aż odparuje sok z pieczarek (ok. pół godziny). Odstawić i wystudzić.

Jajka ugotować na twardo, pokroić w kostkę, pora w plasterki. Wszystko wymieszać z majonezem. Schłodzić.

Wskazówki i uwagi:

Pieczarki smażyć powoli, żeby się nie przypaliło.
Sałatkę koniecznie podawać zimną, z lodówki.
Nadesłał(a) Gosia Swiderek, dnia: 2000-06-14 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: przepis mojej mamy
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sałatka z pieczarkami, jajkami i tofu (bez ograniczeń)
Sałatka ziemniaczana z jajkami, pieczarkami i fasolkami (bez ograniczeń)
Warstwowa sałatka ryżowa z ogórkami konserwowymi, cebulką i jajkami (ovo-wege)
Pieczarki faszerowane tofu z cebulką (wegańska)
Sałatka pieczarkowa z jajkami i szczypiorkiem (ovo-wege)
Sałatka pieczarkowa z jajkami i kukurydzą (ovo-wege)
Sałatka ziemniaczana z jajkami i kukurydzą (ovo-wege)
Sałatka pieczarkowa z serem, jajkami i groszkiem (bez ograniczeń)
Sałatka wiosenna ryżowa z jajkami, ogórkiem i kukurydzą (ovo-wege)
Sałatka z brokułami, pomidorami i jajkami na twardo (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas