7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Makaron fusilli po sycylijsku - z pomidorowo-bakłażanowym sosem



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 3 osób

300 g makaronu fusili (takie spaghetti skręcone w sprężynkę)
1 nóżka selera naciowego
1 cebula
1 bakłażan
3 pomidory
1 czerwona papryka
szczypta pikantnej papryki (typu peperoncino)
oliwa z oliwek do smażenia
sól

Przygotowanie:

Podgrzać w rondlu 4 łyżki oliwy. Wrzucić seler w talarkach i pokrojoną cebulę, pozostawić razem celem przejścia zapachu. Dodać pokrojone w drobną kostkę bakłażana i pomidory. Następnie dodać pokrojoną w długie pasemka paprykę i szczyptę sproszkowanej pikantnej papryki. Posolić całość i gotować na małym ogniu (mieszając czasami) około pół godziny.

Na 10 minut przed końcem przygotowania sosu wrzucić do osolonej wody makaron i ugotować go "al dente". Po odcedzeniu makaron połączyć z przygotowanym sosem i... smacznego!

Wskazówki i uwagi:

W oryginalnym przepisie "Fusili alla Siciliana" występuje także kilka listków sałatkowej odmiany zielonego mleczu.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2000-08-22 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Serwis Makaron (juz nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Makaron z pomidorowo-bakłażanowym sosem (wegańska)
Makaron z sosem bakłażanowo-pomidorowym z rodzynkami i pinią (wegańska)
Makaron z sosem pomidorowym na maśle (lakto-wege)
Makaron z sosem warzywno-pomidorowym (wegańska)
Makaron gotowany w sosie pomidorowym (wegańska)
Makaron ze szparagami w sosie pomidorowym (wegańska)
Makaron z sosem pomidorowym z kozim serem (lakto-wege)
Sos kabaczkowo-pomidorowy z makaronem żytnim (wegańska)
Sos sojowo-pomidorowo-paprykowy do makaronu, kasz (wegańska)
Pomidorowy sos do makaronu z cukinią i czosnkiem (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas