7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Sernik z rodzynkami i bezą kokosową



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 10 osób

ciasto:
250 g mąki pszennej
150 g masła
100 g cukru
jajko
łyżeczka proszku do pieczenia

masa serowa:
1 kg tłustego twarogu
jajko + 3 żółtka
250 g cukru
cukier waniliowy
100 g rodzynek
2 łyżki mąki krupczatki
2 łyżki masła

beza kokosowa:
3 białka
100 g cukru
100 g wiórków kokosowych
50 g orzechów włoskich

Przygotowanie:

Z podanych składników zagnieść ciasto, owinąć filą i chłodzić 20 minut.

Twaróg zemleć. Jajko, 3 żółtka, cukier i cukier waniliowy ubić na gęstą masę. Rodzynki umyć i osączyć. Do ubitych jajek dodawać stopniowo, stale ucierając, twaróg, mąkę krupczatkę, stopione masło i rodzynki.

Dno tortownicy wyłożyć warstwą ciasta, na nim ułożyć masę serową, wyrównać wierzch i piec 45 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 180°C.

Z 3 białek ubić pianę. Ubijać dalej dodając stopniowo cukier, wiórki kokosowe i orzechy. Krem wyłożyć na ciasto i zapiekać 10 min. w temp 180°C.
Nadesłał(a) ~Iwonka :-))), dnia: 2005-05-03 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Z "Pani Domu"
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sernik śmietankowy z bezą i wiórkami kokosowymi (bez ograniczeń)
Sernik z rodzynkami Bożeny Dykiel (bez ograniczeń)
Sernik z rodzynkami i skórką pomarańczową (bez ograniczeń)
Witariański sernik limonkowo-kokosowy (wegańska & RAW)
Kuskus z wiórkami kokosowymi i rodzynkami (wegańska)
Płatki ryżowe z wiórkami kokosowymi, rodzynkami i orzechami (wegańska)
Tarta z rabarbarem i bezą (ovo-wege)
Wigilijny sernik (lakto-wege)
Sernik z morelami (bez ograniczeń)
Sernik Pani Sabiny (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas