7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Risotto - ryż na ostro z ostrą pastą paprykową

Podajemy jako dodatek do czystych zup.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

2 woreczki ryżu
1 l bulionu warzywnego
3 łyżki ostrej pasty paprykowej
2 łyżki oliwy z oliwek do smażenia

Przygotowanie:

Pastę paprykową rozpuszczamy w gorącym bulionie.

Na patelni rozgrzewamy oliwę i wsypujemy do niej ryż. Podsmażamy do momentu uzyskania jego przeźroczystości. Sukcesywnie dolewamy bulion i gotujemy na małym ogniu tak długo, aż ryż stanie się miękki i wchłonie cały bulion.
Nadesłał(a) autor anonimowy, dnia: 2005-06-21 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Ryż z bananami na ostro (wegańska)
Młode marchewki na ostro (lakto-wege)
Makaron chiński na ostro (wegańska)
Olej ostry do łez (wegańska)
Zupa wietnamska ostra (wegańska)
Ostry kuskus z pomidorem (wegańska)
Czerwona porzeczka na ostro (wegańska)
Babeczki z bakłażanem na ostro (wegańska)
Cukinia faszerowana na ostro (wegańska)
Ciecierzyca w pomidorach na ostro (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas