7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Zupa jarzynowa z zieloną soczewicą i rumianą cebulką



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

2 l bulionu warzywnego (może być z kostki)
2/3 szklanki zielonej soczewicy
2 marchewki
1 pietruszka
kawałek pora
1/8 średniej główki kapusty włoskiej
ćwiartka dużego selera
2 średnie cebule
masło lub olej do smażenia

Przygotowanie:

Soczewicę przelać na durszlaku gorącą wodą. Marchewkę i pietruszkę pokroić w cienkie plasterki, podobnie pora. Kapustę posiekać niezbyt drobno. Selera pokroić w grubą kostkę. Wrzucić warzywa do gorącego bulionu, gotować 40 minut, doprawić do smaku.

Cebule pokroić w cienkie półplasterki, usmażyć na rumiano. Wrzucić do zupy tuż przed końcem gotowania.
Nadesłał(a) autor anonimowy, dnia: 2005-06-28 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa jarzynowa z kalafiorem i zieloną soczewicą (wegańska)
Zupa krem z cukinii z zieloną soczewicą (wegańska)
Zupa pomidorowo-jarzynowa z soczewicą i pęczakiem (wegańska)
Pierogi z zieloną soczewicą (wegańska)
Zupa jarzynowa (wegańska)
Zupa jarzynowa neapolitańska (lakto-wege)
Zupa jarzynowo-grzybowa (lakto-wege)
Zupa jarzynowo-ryżowa (wegańska)
Zupa-krem jarzynowa z ryżem (wegańska)
Zupa-krem jarzynowo-kalafiorowa (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas