7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Hiszpańska surówka ze sparzoną cebulą



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

4 duże cebule
2 niewielkie pomidory
4 łyżki oliwy
2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku
sok z cytryny
6 listków zielonej sałaty
sól, pieprz

Przygotowanie:

1. Cebulę pokroić w cienkie talarki, zalać wrzącą wodą, po 5 min. odcedzić. Z oliwy, soku z cytryny, soli i odrobiny pieprzu utrzeć sos.

2. Na półmisku ułożyć listki umytej i osuszonej sałaty, następnie plasterki cebuli, posypać szczypiorkiem. Na wierzchu rozłożyć ćwiartki pomidorów. Tuż przed podaniem polać surówkę przygotowanym sosem.
Nadesłał(a) autor anonimowy, dnia: 2005-07-02 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sentymentalna surówka z cebuli (wegańska & RAW)
Pikantna surówka z jabłka i cebuli (lakto-wege)
Hiszpańska zupa pomidorowa z grzankami czosnkowymi (lakto-wege)
Hiszpańskie czarne oliwki z ogórkiem i pomidorkami koktajlowymi (wegańska)
Zupa czosnkowa hiszpańska - ze smażonym czosnkiem, słodką i ostrą papryką (wegańska)
Gazpacho - pomidorowy chłodnik hiszpański z orzechami i dodatkami do wyboru (wegańska)
Groch z cebulą (wegańska)
Jajka sadzone na cebuli (bez ograniczeń)
Cebula zapiekana z jajami (lakto-wege)
Kabaczek zapiekany z cebulą (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas