7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Fasolka szparagowa po grecku (duszona z czosnkiem i natką)

Średnia ocena: [4.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 kg fasolki szparagowej
4-5 ząbków czosnku
3 łyżki oliwy z oliwek do smażenia
4 czubate łyżki posiekanej zielonej pietruszki
sól

Przygotowanie:

Przygotować fasolkę szparagową - umyć, poobcinać końcówki. Do płaskiego, szerokiego rondla wlać oliwę, wycisnąć przez praskę czosnek, lekko podsmażyć.

Wrzucić fasolkę szparagową, wlać niepełną szklankę wody. Dusić pod przykryciem do miękkości (ok. 7-10 minut), sprawdzając, czy woda nie wyparowała. Posypać zieloną pietruszką i posolić, dusić ok. 3 minuty.

Dobrze ugotowana fasolka prawie nie zawiera wody, jest delikatnie oblepiona czosnkiem z pietruszką.
Nadesłał(a) autor anonimowy, dnia: 2005-07-02 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Ten sam przepis znalazłam w kalendarzu (takim zdzieraku). W weekend wypróbuję :)
sunflower_ren 2011-07-01 22:09:47.82

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Fasolka szparagowa po grecku (duszona w pomidorach) (wegańska)
Kalafior duszony z czosnkiem i natką (wegańska)
Fasolka szparagowa duszona z oregano (wegańska)
Fasolka szparagowa z czosnkiem i fetą (lakto-wege)
Fasolka szparagowa smażona z czosnkiem (wegańska)
Fasolka szparagowa duszona z pomidorami i jajkiem (ovo-wege)
Fasolka szparagowa duszona z oliwkami i tymiankiem (wegańska)
Fasolkowo - fasolka szparagowa duszona w pomidorach (wegańska)
Fasolka szparagowa duszona na oliwie, na kwaśno (wegańska)
Kapusta pekińska duszona z sosem sojowym, czosnkiem i natką (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas