7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Zupa z serka topionego z groszkiem konserwowym i grzankami

Średnia ocena: [4.75 z 4 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

opakowanie serka topionego o smaku śmietankowy
opakowanie serka topionego o smaku ziołowym
kostka rosołowa
2-3 łyżki kwaśnej śmietany
3-4 łyżki groszku konserwowego
sól
biały pieprz

bułka pszenna lub bagietka
1 łyżka masła (do grzanek)
świeży koperek i kilka liści natki pietruszki do przyozdobienia

Przygotowanie:

Kostkę rosołową rozpuszczamy w litrze wrzątku. W małej ilości ciepłej wody rozpuszczamy serki. Następnie dodajemy je do bulionu. Wszystko dokładnie mieszamy, doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy śmietanę, delikatnie mieszamy, po czym dodajemy groszek. Doprawiamy solą i białym pieprzem do smaku.

Bułkę pszenną lub bagietkę kroimy w kostki i podsmażamy na maśle uzyskując w ten sposób grzanki.

Wsypujemy grzanki do zupy tuż przed podaniem! Całość posypujemy pokrojonym koperkiem. Przyozdabiamy listkiem natki pietruszki.
Nadesłał(a) autor anonimowy, dnia: 2005-06-29 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: znaleziony
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa serowa z serka topionego (lakto-wege)
Zupa krem z konserwowego groszku z czosnkiem (wegańska)
Sos różowy z serka topionego (lakto-wege)
Chrupiąca pitta z serkiem topionym (lakto-wege)
Makaron z serkiem topionym i rukolą (lakto-wege)
Szpinak z serkiem topionym i czosnkiem (lakto-wege)
Zapiekanka makaronowa z brokułami i serkiem topionym (lakto-wege)
Sałata lodowa w białym sosie z serka topionego (lakto-wege)
Jajka nadziewane topionym serkiem z chili (bez ograniczeń)
Prosty sos z serka topionego i majeranku (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas