7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Nadziewane pieczarki posypane żółtym serem



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 4 osób

500 g pieczarek
1 duża cebula
oliwa do smażenia
1 jajko
sól
pieprz
pieprz cayenne

tarta bułka
50 g żółtego startego sera

Przygotowanie:

Pieczarki oczyścić, oddzielić kapelusze. Trzony drobno posiekać. Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na jasnozłoty kolor. Do posiekanych trzonów dodać cebulę, jajko, sól i pieprz. Wymieszać razem.

Masą nadziewać kapelusze pieczarek. Ułożyć na brytfannie nasmarowanej tłuszczem nadzieniem do góry. Każdą pieczarkę posypać tartą bułką.

Wstawić do piekarnika i zapiec do zrumienienia. Przed podaniem posypać tartym serem.
Nadesłał(a) autor anonimowy, dnia: 2006-02-19 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

To jest pyszne :) Polecam gorąco, od kilku lat stosuję ten przepis :)
~Lena 2010-04-24 13:34:08.45

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Proste nadziewane pieczarki zapiekane pod żółtym serem (lakto-wege)
Pieczarki nadziewane serem feta (lakto-wege)
kabaczek nadziewany serem żółtym i warzywami (bez ograniczeń)
Ryż z pieczarkami zapiekany pod żółtym serem (lakto-wege)
Zapiekane bułki z pieczarkami i żółtym serem (lakto-wege)
Zapiekanka a'la musaka z ziemniakami, pieczarkami, papryką i żółtym serem (lakto-wege)
Grillowane pieczarki portobello z wegańskim żółtym serem i purée z ciecierzycy (wegańska)
Pomidor nadziewany serem (lakto-wege)
Szaszłyki papryka + pieczarki + cukinia, posypane sezamem (grill) (wegańska)
Kotlety z żółtego sera (ser żółty panierowany) (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas