7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Jarzynowa zupa z kurkami, ziemniakami i pomidorami



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

300 g niewielkich kurek
cebula
łyżka masła lub oleju do smażenia
pieprz ziarnisty

1,5 l bulionu warzywnego lub grzybowego
włoszczyzna: marchewka, pietruszka, kawałek selera, mały por
4 ziemniaki
2 pomidory
sól
pieprz mielony
ew. łyżeczka listków trybuli do posypania
ew. 2 łyżki kwaśnej śmietany

Przygotowanie:

Kurki oczyścić, opłukać, większe grzyby przekroić na pół. Cebulę obrać, drobno posiekać. Zeszklić na rozgrzanym maśle/ oleju, dodać kurki i przesmażyć. Zalać 1/2 l bulionu, dodać kilka ziarenek pieprzu i gotować na wolnym ogniu około 20 minut.

Warzywa (włoszczyznę i ziemniaki) umyć, obrać, pokroić w dużą kostkę i ugotować do miękkości w pozostałym bulionie (ok. 20 minut).

Do warzyw wlać wywar z kurkami, gotować jeszcze 10 minut. Wrzucić obrane ze skórki i pokrojone w ósemki pomidory, doprawić solą i pieprzem, posypać listkami trybuli. Zupę można zaprawić kwaśną śmietaną.
Nadesłał(a) autor anonimowy, dnia: 2006-10-29 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa jarzynowa, z ziemniakami i selerem naciowym (wegańska)
Zupa jarzynowo-fasolowa z papryką, kalarepką i pomidorami (wegańska)
Zupa z kurek (wegańska)
Zupa z soczewicy z ziemniakami i pomidorami (wegańska)
Zupa jarzynowa (wegańska)
Zupa jarzynowa neapolitańska (lakto-wege)
Zupa jarzynowo-grzybowa (lakto-wege)
Zupa jarzynowo-ryżowa (wegańska)
Pomidory faszerowane sałatką jarzynową (wegańska)
Zupa-krem jarzynowa z ryżem (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas