7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Cukiniowe łódeczki faszerowane kaszą z warzywami i żółtym serem



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 4 osób

4 cukinie
kasza gryczana lub perłowa
pieczarki
cebulka
dowolne warzywka
bułka tarta
jajko
ser żółty
tłuszcz do smażenia

Przygotowanie:

Cukinie przekroić wzdłuż, wydłubać środek. Kaszę ugotować.
Pieczarki umyć, obrać i pokroić, podobnie jak pozostałe warzywa. Wszystko to podsmażyć na patelni.

Kaszę wymieszać z usmażonymi warzywami, dodać trochę bułki tartej, wbić jajko i dodać część startego żółtego sera. Faszerować tym cukinie, na wierzch posypać resztą sera. Zapiec w piekarniku. SMACZNEGO! :)
Nadesłał(a) Aquedita, dnia: 2005-08-10 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Cukinie-łódeczki palce lizać!!!!!
~Orionka 2005-09-02 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pomidory faszerowane kaszą gryczaną z warzywami i serem pleśniowym (lakto-wege)
Patison faszerowany kaszą jaglaną z warzywami (wegańska)
kabaczek nadziewany serem żółtym i warzywami (bez ograniczeń)
Ziemniaki faszerowane jajkiem z rzodkiewkami i serem żółtym, zapiekane (bez ograniczeń)
Zupa neapolitańska - z warzywami, długim makaronem i żółtym serem (lakto-wege)
Pierogi z kaszą i serem (lakto-wege)
Pomidory faszerowane kaszą jaglaną (wegańska)
Spaghetti cukiniowe (z duszonymi warzywami) (wegańska)
Kabaczek faszerowany kaszą z tofu i pomidorami (wegańska)
Cukinia faszerowana kaszą gryczaną z twarogiem i cebulą (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas