7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Makaro z bialym serem

Średnia ocena: [3.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 2 osób

makaron świderki - połowa opakowania
1 średnia cebula
20-30 dag białego sera
natka pietruszki
przyprawa typu "jarzynka"
pieprz ziołowy
sól, pieprz czarny
oliwa

Przygotowanie:

Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu.
Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na złoto.

W misce pokruszyć ser, przyprawić jarzynką, pieprzem czarnym i ziołowym (nie za dużo). Dodać pokrojoną natkę, wymieszać.

Ugotowany makaron odcedzić, dodać do cebuli i smażyć kilka minut. Zdjąć z ognia i dodać ser, wymieszać. Ewentualnie dosolić.

Wskazówki i uwagi:

Najlepszy jest biały ser, sprzedawany w małych opakowaniach, po 20-30 dag, półtłusty.
Nadesłał(a) autor anonimowy, dnia: 2008-03-24 09:40:48.744
Źródło/autor przepisu: Moja mama
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Biszkopt z serem (bez ograniczeń)
Ser jabłkowy (wegańska)
Wegański ser (wegańska)
Kluski z "serem" (wegańska)
Wędzony ser w porach (lakto-wege)
tost z serem pleśniowym (lakto-wege)
Pomidor nadziewany serem (lakto-wege)
Zupa pomidorowa z serem (lakto-wege)
Pierogi z kaszą i serem (lakto-wege)
Puree ziemniaczane z serem (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas