7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Bulion z soczewicą i lanymi kluseczkami

Pycha.



Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

włoszczyzna na bulion
koniecznie kapusta włoska
ew. kostka bulionowa
garść soczewicy czerwonej
sól
pieprz

kluski lane:
mąka
jajko
sól

Przygotowanie:

Ugotować bulion warzywny (może być z dodatkiem kostki warzywnej), dodać garść soczewicy, gotować aż będzie miękka, doprawić do smaku.

Z mąki, jajka, wody i szczypty soli przygotować średnio gęste ciasto - takie, żeby się powoli lało. Wlewać je do gotującej się zupy mieszając ją jednocześnie łyżką. Gotować do wypłynięcia kluseczek na wierzch lub chwilę dłużej.
Nadesłał(a) ~anulka, dnia: 2005-12-27 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Mleczna, migdałowa zupa z dyni z lanymi kluseczkami (bez ograniczeń)
Zupa szpinakowa/pokrzywowa z kluseczkami (wegańska)
Zupa pieczarkowa z serowymi kluseczkami (bez ograniczeń)
Zupa jarzynowa wiosenna z kluskami lanymi (bez ograniczeń)
Bulion suchy z pomidorów (wegańska)
Warzywny bulion instant (wegańska)
Zupa krem z porów na bulionie (wegańska)
Ryż po filipińsku - na bulionie i czosnku (wegańska)
Bulion warzywny ze "ślimaczkami" żytnimi (wegańska)
Zupa grzybowa na wodzie (bez bulionu) (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas