7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Rogaliki nadziewane



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 10 osób

80 dag mąki
1 kostka margaryny (25 dag)
4 łyżki cukru
3 żółtka
8 dag drożdży
paczka proszku do pieczenia
paczka cukru waniliowego
1/4 l śmietany
1 łyżka oleju
słoik dżemu albo marmolady (nadzienie)

Przygotowanie:

Przesiać mąkę i zmieszać z cukrem, drożdżami, margaryną i proszkiem do pieczenia. Siekać przez 10 min. (aż będzie posiekane). Dodać żółtka, śmietanę, olej i wyrobić ciasto. Podzielić na 10 części. Każdą rozwałkować i podzielić na 8 części. Robimy z każdej trójkąty i z nich trzeba pięknie pozwijać rogaliki z dżemem w środku. A dalej już wiadomo - upiec :)

Wskazówki i uwagi:

Ciasto robić w ciepłym miejscu, żeby drożdże potem wyrosły.
PS: wychodzi 80 małych rogalików.
Nadesłał(a) autor anonimowy, dnia: 2005-12-27 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Rogaliki francuskie (bez ograniczeń)
rogaliki drożdżowe (bez ograniczeń)
Rogaliki krucho-drożdżowe (bez ograniczeń)
Rogalik francuski z nadzieniem brzoskwiniowym (lakto-wege)
Wege-rogaliki (wersja duża :P) (bez ograniczeń)
Rogaliki jaglano-morelowe na zakwasie (wegańska)
Krucho-drożdżowe ciasto na rogaliki, paszteciki itp. (bez ograniczeń)
Nadziewane portobello (wegańska)
Brukiew nadziewana (lakto-wege)
Nadziewany kabaczek (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas