7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Smażone panierowane grzyby (kapelusze)

Podawać z ziemniakami.



Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki: dla 3 osób

10 sporych kapeluszy pieczarek bądź innych grzybów
1 jajko
bułka tarta
przyprawy do smaku (np. papryka i pieprz)
olej lub masło do smażenia

Przygotowanie:

Grzyby obrać, wysuszyć. Obtoczyć w jajku i bułce tartej, dodać przyprawy. Smażyć ok. 5 minut z obu stron. Smacznego!

Wskazówki i uwagi:

Jeśli ktoś lubi, może położyć na wierzchu kawałek sera żółtego, aby się roztopił.
Nadesłał(a) kacza, dnia: 2006-02-28 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: moja mama
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Grzyby panierowane (bez ograniczeń)
Smażone kapelusze prawdzików (bez ograniczeń)
Smażone grzyby suszone (bez ograniczeń)
Smażone panierowane plastry cukinii (ovo-wege)
Smażone panierowane krążki cebuli (ovo-wege)
Grzyby (leśne i pieczarki) panierowane otrębami (bez ograniczeń)
Cebule na sposób francuski (smażone panierowane krążki) (lakto-wege)
Smażone zielone pomidory (klasyczne, panierowane) (wegańska)
Faszerowane kapelusze (lakto-wege)
Pieczarkowe kapelusze do obiadu (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas