7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Ciąglutki

A'la krówkowo :)

Średnia ocena: [4.5 z 2 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [3]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

pół szklanki mleka w proszku, sojowego/ ryżowego/ innego
4 duże łyżki tahini
pół kubka daktyli (taka spora garść)

Przygotowanie:

Miksujemy mleko z tahini i daktylami + troszkę wody. Wody zawsze można dolać - w zależności czy chcecie jeść samo (wystarczy wlać kilka łyżek stołowych) czy na chlebek (może być więcej - bardziej kremowe). I gotowe :)
Nadesłał(a) ~małgosiula, dnia: 2005-12-27 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

agnmid - dla chcącego nic trudnego :]
tahini mozna zrobic samemu - jest sporo przepisow w internecie i chyba nawet tutaj na puszce , pol kubka daktyli wcale drogo nie wychodzi a mleko roslinne w proszku mozna kupic w ekologicznych sklepach albo przez internet - a wcale niewychodzi jakos super drozej niz takie zwykle krowie mleko w proszku.
OpenWorld 2012-11-21 18:55:47.185

Zrobiłabym ale niestety składniki są całkowicie niedostępne lub bardzo drogie ...
agnmid 2012-11-21 10:15:28.628

Chcę! :D
bonamartinka 2012-01-08 15:31:48.254

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Nowości:

Zupa krem z jarmużu z kaszą jęczmienną (wegańska)
Denaturatka - zupa z kapusty czerwonej (wegańska)
Bigos z kiszonych buraków (wegańska)
Aromatyczne pieczone ziemniaki z sosem z jarmużu, pomidorów i garam masala.. (wegańska)
Zapiekanka z bakłażanem i cukinią (wegańska)
Domowe pesto (lakto-wege)
Azjatyck mix- improwizacja (wegańska)
Tarta zimowa ze szpinakiem (wegańska)
Bakłażany zapiekane z jabłkiem (wegańska)
Surówka z czerwonej kapusty (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas