7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Pasta grochowa z majerankiem i czosnkiem

Najlepsza na ciemnym chlebie, posypana siemieniem lnianym, z pomidorem lub ogórkiem konserwowym.

Średnia ocena: [4.5 z 2 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [2]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 1 osoby

150 g łuskanego grochu
3 łyżki dowolnego oleju lub oliwy (dobrze, jeśli zimnotłoczonej)
czosnek
4 kopiaste łyżeczki suszonego majeranku
pieprz czarny
sól
pół małej cebuli

Przygotowanie:

Groch ugotować na miękko, mocno odcedzić, rozgnieść widelcem razem z olejem. Zgnieść w prasce czosnek, dodać do pasty, wsypać majeranek, popieprzyć mocno i dosolić, przez chwilę ugniatać. Posiekać cebulkę, dodać, zamieszać.
Nadesłał(a) ~Y, dnia: 2005-12-27 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

groch zastepuje soczewica-pycha
autor anonimowy 2006-01-10 00:00:00.0

zostało mi trochę grochu ze swiat (kapusta z grochem - mniam!), wiec akurat wyprubuje :) niby przepis bardzo prosty, ale moze byc dobre. dodatek cebulki, a do tego jeszcze czosnek... smakowicie sie zapowiada :)
Kuna 2006-01-08 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Fava - grochowa pasta do pieczywa (wegańska)
Grochowa pasta majerankowa Ani (wegańska)
Pasta grochowo-czosnkowo-pietruszkowa na kanapki (wegańska)
Kotlety z grochu aromatyczne, z majerankiem i czosnkiem (wegańska)
Pasta drożdżowa (cebulowo-drożdżowa) z majerankiem (wegańska)
Pasta z groszku konserwowego z koncentratem i majerankiem (wegańska)
Pasta fasolowa z czosnkiem (wegańska)
Pasta z awokado z czosnkiem (wegańska)
Pasta brokułowa z czosnkiem (wegańska)
Pasta z groszku konserwowego z czosnkiem (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas