7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Ćwiartki pomidora pieczone z bazylią



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 6 osób

oliwa z oliwek
12 pomidorów średniej wielkości pociętych na ćwiartki
3 łyżeczki posiekanej świeżej bazylii
sól
pieprz

Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzewamy. Smarujemy blachę do pieczenia oliwą. Na niej układamy posmarowane oliwą pomidory, posypujemy bazylią, przyprawiamy solą i pieprzem. Pomidory pieczemy, aż zmiękną (przez około 30 minut). Przekładamy na półmisek i podajemy jako lekką przekąskę.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2000-08-22 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: BRUNCHOWE MISTERIUM - artykuł z Kuriera Plus
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Camembert pieczony w bazylii i pomidorach (lakto-wege)
Pomidory z fetą i bazylią (z grilla) (lakto-wege)
Pomidory na przystawkę - z czosnkiem i bazylią (wegańska)
Chrupiące bułki z pomidorem i bazylią (wegańska)
Nadziewane pomidory z ryżem i bazylią (wegańska)
Jarzynka z pieczonych bakłażanów z duszoną cebulą i bazylią (wegańska)
Kanapki z pastą z bazylii lub pesto i pomidorami (wegańska)
Pasta do pieczywa z suszonych pomidorów, majonezu i bazylii (wegańska)
Pieczone pomidory z tofu (wegańska)
Bakłażan pieczony pod pomidorami i serem (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas