7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Groch studencki po bretońsku

Groch po bretońsku może być spożyty na gorąco do kaszy lub do chleba albo na zimno jako pasta do smarowania chleba :)

Średnia ocena: [4.7 z 10 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [5]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 1-2 osób

0,5 szklanki grochu (połówki)
2 cebule
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
sól
bazylia lub inne przyprawy
oliwa do smażenia

Przygotowanie:

Groch przemywamy na sitku zimną wodą, po czym nastawiamy do gotowania. Groch będzie dobry po ok. 30-40 min.

W czasie gotowania należy obrać cebulkę, pokroić w kosteczkę i razem z bazylią (lub innymi przyprawami wg gustu) usmażyć na oliwie. Do ugotowanego grochu dodać koncentrat pomidorowy oraz usmażoną cebulę.

Wskazówki i uwagi:

Może stać kilka dni w lodówce i wciąż jest dobry :)
Nadesłał(a) natkapietruchy, dnia: 2006-01-17 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Bardzo smaczny. Dobry jest też jako pasta na kanapki jak się doda ze dwa drobno posiekane korniszony i trochę postoi, żeby przeszedł ich smakiem.
moni 2013-01-23 16:35:27.66

Zrobiłam z zielonej soczewicy, dodaję do tego jeszcze drobno pokrojonych pieczarek, koniecznie duużo oregano, trochę soli i chyba dowalam więcej koncentratu ;)
Przepyszna pasta na chleb! Zwłaszcza na ciepło!
Esma 2010-06-25 14:54:29.68

Nie dodałam bazylii-jedynie sól i pieprz...Wyszło pyszne!Bardzo podobne w smaku do kupnego,pomidorowego pasztetu sojowego:)
~atoja 2009-09-27 17:23:16.166

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Tanioch studencki (wegańska)
Soja po bretońsku 1 (wegańska)
Soja po bretońsku (wegańska)
Fasolka "po bretońsku" (wegańska)
Mieszanka studencka z nerkowcami i migdałami (wegańska)
Pasta soczewicowo-warzywna (studencka) (wegańska)
Fasolka po bretońsku z cukinią (wegańska)
Fasolka po bretońsku (bezglutenowa) (wegańska)
Blyskawiczna fasolka po bretońsku (wegańska)
Fasolka po bretońsku (z warzywami) (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas