7714 przepisów wegetariańskich
w tym 4906 wegańskich
napisz do nas księga gości pomoc / FAQ

Pyszniaste danie z soczewicy i włoszczyzny z konserwowym imbirem i miodem



Rodzaj diety: wegańska+miód

Składniki: dla 4 osób

400 g suszonej soczewicy
pół litra wywaru warzywnego
6 marchewek (może być mniej lub więcej)
pół selera
por
kawałek konserwowego imbiru
trochę oliwy z oliwek lub oleju
sól
pieprz
3 łyżeczki miodu

Przygotowanie:

Gotujemy soczewicę w wywarze warzywnym, prawie do miękkości.

Marchewkę i seler kroimy w kostkę, pora na krążki. Rozgrzewamy w woku oliwę i smażymy na niej marchewkę i seler ok 5 min. Następnie dodajemy pora i dusimy przez kolejne 5 minut. Wreszcie dodajemy soczewicę, posiekany imbir, przyprawy, miód i smażymy (podgrzewamy) chwilkę.
Nadesłał(a) owcadoll, dnia: 2006-02-05 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zielona pasta z soczewicy z ogórkami konserwowymi i imbirem (wegańska)
Surówka z kapusty doprawiona oregano, miodem i imbirem (wegańska+miód)
Herbata (napój) z imbiru z miodem i cytryną (wegańska+miód)
Kotlety z włoszczyzny, fasolki szparagowej i groszku konserwowego (ovo-wege)
Papka z pomarańczowej soczewicy z konserwową fasolką i groszkiem (wegańska)
Sałatka indyjska z soczewicy - z cukinią i imbirem (wegańska)
Pikantna pasta / dip z soczewicy z grillowaną papryką konserwową (wegańska)
Indyjski daal czyli puree z czerwonej soczewicy (z dodatkiem imbiru i mleka kokosowego) (wegańska)
Jesienna zupa z soczewicy z mlekiem kokosowym, curry i imbirem (wegańska)
Aromatyczna indyjska zupa z soczewicy z pomidorami, curry i imbirem (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2013 puszka.pl | napisz do nas